29 Ocak 2016

FIFA 17'de Görmek İstedigimiz Özellikler



FIFA 16 çıkalı kaç ay oldu bilmiyorum ama ne yalan söyliyim bu sene PES nerdeyse FIFA'yı solluyordu hatta kimilerine göre solladı bile. FIFA 17 ile artık köklü değişimler şart çünki PES 16 mükemmel bir çıkış yakaladı ve bunu PES 17 ile sürdürürlerse FIFA 17'nin işi oldukça zor olacak ancak ben FIFA 17'nin hala milyonlar satacağına inanıyorum, bundan eminim.İlk öncelikle FIFA 17'de Neler göreceğiz ? FIFA 17 Nasıl Olacak ? neler görmek istiyoruz onlara bir bakalım. Umuyoruz yine bir demo değişik , ana oyun değişik faciası yaşamayız . Çünki eğer demo'yu oynayıp daha sonra full versiyonunu oynadıysanız ikisininde ne kadar değişik bir oyun oldugunu biliyorsunuzdur. EA resmen burada bir sahtekarlık yaptı diye düşünüyorum bazen. Çünki oyun demo versiyonundan çok farklı şu anda, neden böyle bir şey yapma gereği duyarlar anlamıyorum.





-Hakem kararları kökten değişikliğe gitmeli





FIFA 16'dada hakemlerin ne kadar sinir bozucu oldugunu bilmeyenimiz yoktur , artık bezdik. Bir an önce hakemler kendine gelmeli veya ''getirilmeli''. O kadar saçma kararlar ve penaltılar veriyor ki hakemler bazen oyunu tamamen silesiniz geliyor. Özellikle oyun durdurma konusunda artık biraz daha tolerans sağlanmalı yani tam atağa gideceksiniz arkada gerçekleşen saçma sapan bir foul yüzünden atak durabiliyor. Keyfine verilen kırmızı kartları'da saymıyorum bile.



-Pace ( Hız ) olayına bir güncelleme gelmesi şart





Bunu sanırsam FIFA 16 içinde yazmıştım ancak gerçekten de FIFA'da yıllardır en sinir bozucu durum bu. Tam demiştik FIFA 14'te durum biraz düzeldi daha sonradan tekrar Pace oyunun en önemli faktörü olmaya devam etti şu andada öyle. FIFA 16'da hızlı bir kadro kurmazsanız maçı kazanma ihtimalinizin rakip takımın da sizin gibi kadro kurması kadar eşit. Hızlı oyuncular çok can alıcı FIFA'da. Bu durum bazen çığırından çıkabiliyor. Herkesin hızlı kadrolar kurması ve bunlar ile oynaması hiç hoş bir olay değil. Özellikle hızlı oyuncular ile zig zag yaparak tüm defansı geçmek hiç hoş bir olay değil...






-Gerçek Menajerler




























FIFA'da herşeyin lisansı varken saçma sapan Mr.Manager'ler ile oynamaktan oldukça bıktık. Biz Mourinho'nun konuşma yaparken gazetecilere atarlanmasını istiyoruz. Headline'larda gerçek manager ismi görmek istiyoruz. Bence manajerlerin lisansının alınması çok da zor bir iş olmasa gerek. Özellikle bunca lig ve oyuncu bir oyunun içinde lisanslanmışken. Umuyoruz FIFA 17 Kariyer Modunda bu özelliği görebiliriz. Kendi manajerimizi yaratma yerine , bize şu anda gerçek olan manajerleri kullanma imkanı verseler çok güzel olurdu.

EDIT : FIFA 17'de Gerçek Menajerler sonunda onaylandı ! 





-Senaryo Modu



Hangimiz bir oyuncu yaratıp , gençliğinden profesyonel oyuncu hayatına kadar onu kontrol etmek istemeyiz ? Hepimizin bir futbolcu hayali olma vardır veya bir zamanlar vardı diye düşünüyorum. NBA2K16 oynayanlar bilirler ne kadar detaylı bir kariyer modu oldugunu. NBA2K17 Kariyer modu için ise yapılacak olanları düşünemiyorum.Bunca şey bir basketbol oyununda yapılıyorken neden dünyanın en çok satan oyunları arasında olan FIFA'da bu mümkün olmasın? Her sene acaba 2k Futbol oyunu yapar mı diye hayal kurmaktan bıktık. FIFA'da detaylı bir senaryo modu gormek istiyoruz artık.


EDIT : FIFA 17'de Hikaye modu göreceğiz !




-Güncellenmiş Gol Seviçleri


Son zamanlarda futbol'da gol sevinçleri oldukça gelişmeye başladı özellikle toplu halde yapılan veya oyuncuların kendine has gol sevinçleri mutlaka oyuna eklenmeli ve sadece bununla kalınmayıp kendi gol sevinçlerimizi bize verilen ufak tool yardımıyla yapabilmeliyiz. Sanırsam WWE oyunlarında böyle bir imkan var. FIFA'da niye olmasın? Mesela yuardaki resim PES 16 Totti selfie gol sevincinden alınma ve oldukça güzel gözüküyor. FIFA'da bunun gelişmiş hali niye olmasın? Mesela selfie gol sevincini taklayla birleştirmek güzel olabilirdi...Böyle değişik kombinasyonlar ile kendi özel gol sevincimizi oluşturabilmeliyiz diye düşünüyorum. Proclubs için mükemmel olurdu.




-Daha gerçekci stadyumlar ve taraftarlar




FIFA 16'da taraftarların ve stadyumlar oldukça kaliteli gözüküyor ancak taraftarların tüm maç aynı şeyleri söylemesi aynı hareketleri yapması bazen oyunu çok monoton bir hale çeviriyor. Taraftar sevinçleri geliştirilmeli gerekirse bazı liglere yani bizim gibi ateşli taraftara sahip lig'lere meşale yakma gibi çılgın fikirler eklenebilir. Tabi bu yasak olabilir ancak bunun benzeri bir taraftar animasyonları oyuna eklenebilir. Kaplama kalitesi olarak'da biraz daha yüksek stadyumlar ve taraftar kaplamaları kullanılamlı çünkü bazen kalite'yi geçersem grafikler yakın çekim'de oldukça kotü gozekebiliyor...Birde taraftarlar resmen birbirlerinin kopyası ve aynı hareketleri yapmamalı , her lig'e özel taraftarlar oluşturulmalı . Nasıl İngiltere'de taraftarlar tiyatro izler gibi maç izliyor ve Türkiye'de taraftarlar yerinde duramayıp maçı ayakta seyrediyorsa bunlar hep eklenmeli oyuna. Ara sahnelerde tribün şov'ların eklenmesi harika olurdu.

EDIT : Ignite Out  Frostbite İn

            


-Birinci Şahış Kamera




Bu benim yıllardır en çok bekledigim olaylardan biri çünki yıllardır Tele Broadcast kamerası ile oynamaktan bıkmış biri olarak özellikle Player Kariyer Modu için bu kameranın çok güzel olacağını düşünüyorum. Belki biraz zor gözükebilir ancak iyi yapıldıgında gerçekten oyun çok heyecanlı bir atmosfere dönüşebilir. Düşünsenize omuz omuza gittiginiz oyuncu size laf atıyor o sesi duyuyorsunuz veya kendi nefesinizi oyunda hissediyorsunuz gibi inanılmaz detaylar bu kamera ile oyuna eklenebilir. Bence futbol oyunlarında bu kamera ile çığır açılabilir. Özellikle VR yani sanal gerçekcilikin bu kadar geliştigi yıllarda FIFA 17'de böyle bir kamera ile VR desteği sağlanabilir.





-Abartılmış Oyuncular



FIFA 13 Emenike , Esswein, FIFA 14 Ibarbo,Benteke FIFA 15 yine Ibarbo , FIFA 16 yine Ibarbo ve bu liste böyle gidecek gibi. Sadece Ibarbo değil , Ibarbo gibi onlarca hatta yüzlerce abartılmış oyuncu bulunuyor FIFA'da. FIFA 14'teki Benteke'nin hava topu hakimiyetini eminim sıkı FIFA takipçilerinin hiç biri unutmamıştır. Bazı oyuncular her yıl acayip bir şekilde inanılmaz efsane oyunculara dönüşüyorlar. Buna bir denge getirilmesi şart bi yandan da aslında hiç de fena değil böyle olmaları. Herkes Messi ve Ronaldo alamıyor.




-Oyuncu Fizikleri Sorunu





Ignite engine bher ne kadar olağanüstü bir oyun motoro olarak adlandırılsa da bazen inanılmaz hatalar karşı karşı'ya kalabiliyoruz, FIFA'da.Özellikle oyuncular birbiriyle çarpıştıgında veya en olmaz yerlerden slide tackler'larda hiç de gerçekçi olmayan tepki vermeleri sinir bozucu olabiliyor. Ignıte motorunda artık yavaş yavaş köklü değişiklikler yapılması gerektigini düşünüyorum.

EDIT : Oyun motoru değişikliği onaylandı , FIFA 17 Frostbite motoru ile geliyor !


Bonus


FIFA ve Hileciler PC

Son olarak ufak bir şey eklemek istiyorum , FIFA 11'den beri FIFA'nın PC versiyonu hileciler ile
kaynamış durumda ve bu hileciler yüzünden oyun oynanmıyor. Özellikle Division 1 şu anda PC versiyonunda oynanamaz bir durumda hileciler yüzünden. Nerdeyse oyunda herkes hile kullanıyor. Top 100'e girin bakın ve akıl almaz istatistikleri gördüğünüzde sizde bana katılacaksınız. Koskoca EA'de nasıl olurda bir çalışan bile oraya girip bakmaz insanın aklı almıyor. PC şu anda yetim muamelesi görüyor EA tarafından. Crack'e karşı savaş açan EA malesef iş hile'ye geldiginde kılını kıpırdatmıyor desem yeridir. FIFA 17 alsammı almasammı konusunda şimdiden şüphelenmeye başladım FIFA 16 PC versiyonunun halini gördükten sonra. Çünki aynı hile FIFA 11'den beri var ve hala durdurulamadı.

Bakalım zaman ne gösterecek....



4 yorum:

  1. Senaryo modu(Oyuncu kariyer) modu zaten var? Oyuncunu seçiyorsun kariyer yapıyorsun 16 yaşından itibaren sen eğitiyorsun o oyuncuyu sen oynatıyorsun emekli edene kadar. Yazında emek var saygı duyuyorum ama çoğu yeri AŞIRI SAÇMA kardeşim. Sanırım sen pes'çisin. PES 40 fırın ekmek yesede FIFA'ya yetişemez 10 yıl boyunca. Bu adamlar 20-30 yıldır aynı işin içinde ve bir seride devam ediyorlar. PES sürekli bir şeyleri değiştirme peşinde. Kendini FIFA'ya benzetmeye çalışıyor, ona özeniyor. Tamam futbol oyunu elbet ona benzeyecek ama bariz gözle görülecek şekilde net FIFA'ya özeniyor PES. Malesef dostum yorumlarının çoğu taraflı yapılmış. Evet FIFA'cıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne desem bilemedim şimdi, gerçekten FIFA'daki player modunu detaylı buluyormusun? Bence çok özensiz yapılmış ve bir süre sonra inanılmaz sıkıcı geliyor özellikle NBA2K serisindeki kariyer modunu oynadıktan sonra. PES'ci değilim , PES'ci FIFA'ci karşılaştırmalarına da karşıyım. Hangi oyun iyiyse hangi oyun güzelse ona destek veririm. Zaten PES'ci olsam böyle bi blog açmazdım :) Belki de FIFA'ya bu kadar yüklenmem hile sorunları yüzündendir. FIFA 11'den beri hatta FIFA'ya ultimate team modu geldiginden beri oyunda hile var,sırf bu yüzden FIFA 17'i almamayı düşünüyorum.

      Sil
  2. Kesinlikle Senaryo modunda katılıyorum kardeşim böyle şeyler bekliyoruz, karakterimizle iyi anlaştığımız dostumuzun milli maçlarına vesaire gidebiliriz örneğin. Soyunma odasında ters gittiğimiz rakibimiz, çift forvet olduğumuz için diğer forvetle sıkıntı yaşamamız bunları düşünemiyorum gerçekten mükemmel şeyler ah keşke olsa keşke...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hikaye modu sonunda onaylandı yani artık gerçek oluyor :)

      Sil