13 Haziran 2016

FIFA 17 Hikaye Modu Tüm Detayları






Geçen sene yani FIFA 16'da olacağını umduğumuz ancak bir türlü gerçekleşmeyen FIFA Hikaye modu bu sene yani FIFA 17 ile birlikte gümbür gümbür geliyor.

Alex Hunter adlı siyahi bir genci yöneteceğimiz ve en alt seviyeden başlayıp en üst seviyeye çıkma hikayesini hep beraber yaşayacağız. Premier Lig kontratı ile yükseleceğimiz ve bunu korumayı acaba başarabilecekmiyim diye bin bir türlü uğraşlar vereceğimiz bir mod olacak. NBA 2K serisinden de bu moda biraz aşinayız. Ancak bakalım bu dünyanın en çok satan spor oyunu olan FIFA'da nasıl çalışacak hep beraber göreceğiz.




Hikaye modu nasıl gerçekleşti diye sorcak olursanız . Frostbite engine sayesinde. Bu ilk defa bir FIFA oyununda kullanılacak olan yeni motor olacak. Bu motor ile birlikte yeni karakterler , yerler ve hikayeler son derece detaylı bir şekilde hazırlanacak. Yüz ve reaksiyonlar son derece gerçekci olacak. Sadece maç içindeki reaksiyonlar ve yüz mimikleri değil maç dışındaki sosyal hayat , aile ve özel hayat gibi unsurlar gerçekçilik konusunda üst düzeyde olacak. Stadyumlar ve diğer mekanlar ise geçmiş oyunlardan çok daha detaylı bir şekilde hazırlanacak özellikle çim ve taraftarlarda bu sene nasıl bir detay göreceğiz merak ediyorum.



Oyuncumuz maç içerisinde bir çok etken ile değerlendirilecek. Menejar tarafından verilen görevleri ve şansları çok iyi bir şekilde değerlendirdiğimiz zaman hızlı bir şekilde şan ve şöhret basamaklarını tırmanabileceğiz. Bu görevler ne kadar gol attıgımız takıma ne kadar katkıda bulunduğumz ve pas yüzdemiz gibi örneklerle çoğaltılabilir. Her maç sonu 10 üzerinden puan verilecek ve puanlar çok kritik bir önem taşıyacak. Maç sonundaki röportajlara vereceğimiz cevaplar tamamen bizim elimizde olacak , yani vereceğimiz cevaplar kariyerimizi etkileyecek. Video'da bir kısımda Alex Hunter'ın çok kötü bir performans sergiledigi ve kiralık olarak alt liglere gönderildigini görüyoruz. Bu sırada Hunter evinde televizyonundan takım arkadaşlarını seyrediyordu. Bu gibi detaylar çok hoş olmuş gerçekten.


Oyunda Star'lar olacak. Yani Hunter'ın gidip tanışabileceği ve destek alacağı üst düzey oyuncular olacak.Hazard ve Reus gibi vs. Bu oyuncularla oyun içinde birlikte oynamak büyük bir zevk olacak.Takım içinde bu oyuncular Hunter'in gelişmesinde büyük rol oynayacak. Bu oyunlardan sürekli destek alacağız. Tabi birde menajerler var bunlarla ilişkilerimiz de çok önemli olacak. Maç içerisinde ve dışında etkileşime de girebileceğiz. Konuşma sırasında vereceğimiz cevaplar bi nevi kaderimizi belirleyecek. Bu konuda EA , Mass effect ve Dragon Age serisinden tanıdıgımız BioWare ile çalışıyor. Diyaloglar inanılmaz önemli olacak, her verdigimiz cevap ilerde bize artı veya eski olarak geri dönecek.



Alex Hunter'in hikayesini FIFA 17 ile birlikte görmek çok değişik ve güzel bir deneyim olacak. Ancak herkesin bekledigi sanırsam böyle bir hikaye modu değildi ancak yine de oldukça iyi duruyor. Çoğu kişi kendi karakterini baştan aşağıya en baştan yaratıp o karakter ile oynamayı bekliyordu ancak böylesi de bir başlangıç için yeterli duruyor. Belki face-scan olayı ile kendimizi Alex Hunter'ın yerine koyabiliriz böyle bir şey mümkün olabilir. Proclub'ten bilirsiniz bu olayı. Kendi suratınızı oyundaki bir oyuncu ile değişebiliyorsunuz ancak çoğu kişinin böyle bir şey ile uğraşacagını sanmıyorum ve herkesin hikaye moduna odaklacağını düşünüyorum. Yani biraz alıştıktan sonra yüz falan pek bunlara takılacağımızı sanmam.


Hikaye modunda , inanılmaz şeyler göreceğimizden eminim.NBA 2K serisinde en çok sevilen modlardan biriydi hikaye modu, bakarsınız FIFA'dada herkesin çok sevdigi bir mod olabilir bu mod. Ne kadar uzun olacağı da daha tam netlik kazanmasa da büyük ihtimalle emekli olana kadar devam edecek ve emeklilikten sonrada menajer olarak görevimize herhangi bir takımda devam edeceğiz.

EDIT = SADECE 1 SEZON SÜRÜYOR , YENİ SEZON FIFA 18'DE GELECEK !

İyi şeyler göreceğimizden eminim hikaye modunda, FIFA için yepyeni bir sayfa olacak bu sene yeni bir oyun motoru ile zaten oldukça heyecanlanmıştık birde hikaye modunun duyurulması ilie birlikte artık iyice heyecanlamaya başladık ve oyunun çıkışını bekliyoruz. FIFA 17'yi 29 Eylül'de raflarda göreceğiz.




13 yorum:

  1. Pes artık zor toparlanır, EA FIFA 17 Oyunu ile aldı başını gitti, Türk takımları, gerçeklik vs. Türkiye'ye de yatırım yapıyorlar

    YanıtlaSil
  2. FIFA 17 PS3 Cd versiyonunda journey olacak mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hikaye modu eski nesil konsollarda ne yazık ki yok.

      Sil
  3. bende bişey sorcam bu mod sürekli güncelleme ile mi devam edecek.. Tam milli takıma çağırıldım ve ilerlemiyor artık oyun sadece 1 sezon oynadım.. ilk sezon bitti ve ilerle diyince ultimate team ya da ana menü diyor.. bilginiz var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. journey modu 1 sezon sürüyor, ilerleyebilmen mümkün değil yani :)

      Sil
    2. 2.sezon FIFA 18 ile birlikte gelecek. Yani her sene yeni bir sezon. Ne zaman tam olarak biter belli değil.

      Sil
    3. 2. sezonu farklı bir oyunn şeklinde satıcaklarını zannetmem milli takıma çağırıldıktan sonra gelen seçenek ekranında yolculuk modunun birinci bölümünü tamamladın diye yazıyor bu da demektir ki oyunun bir devamı var sırf journey modu için oyunu satın alanlar var bende bunlardan biriyim ve satış rakamları bir hafta içinde efsane rakamlara ulaştı. Öyleki rakibi olan pesi katlayarak geçti. Pes ilk haftasında 50 bin satışı olurken fifa ilk haftada 1.1 milyon satış rakamına ulaştı. Ki demo bile journey modu sunulduğu için çok fazla indirildi :) ea bunu hiçe sayıp yeni sezonu yeni oyunda veriyoruz demez 2. sezon bu oyunda gelicektir bence zaten hikayede tamamlanmadı ama ne zman gelir bilmiyorum umarım biran önce gelir

      Sil
  4. fifa 17 ps3 de hikaye modu varmıdır cevap bekliyorum ona göre almayı düşünüyorum ???

    YanıtlaSil
  5. Lutfen allah askina alex hunter modunu ps3 de getirin lütfen yalvariyorum bide internesiz olsun lutfen

    YanıtlaSil
  6. oyunu nasıl kaydedicez bilen var mı

    YanıtlaSil
  7. yolculuk ilerlemeni yüklemek için online bağlantı gereklidir diyor ama zaten internete bağlıyım ne yapmam gerekiyor?

    YanıtlaSil