09 Eylül 2014

FIFA 15 DONMA KASMA SORUNLARINA ÇÖZÜMLER



FIFA 15 yeni oyun motoru ile çoğu PC'e kabus dolu anlar yaşatıyor.


Bugun size donma ve kasma problemlerini biraz da olsun düzelttirecek çözümler göstereceğim bu çözümler garanti değildir,iş tamamen sizin sisteminizde bitiyor.Yani sisteminiz sağlıklımı,virüs vs gibi bilgisayarın performansını etkileyecek etkenler varmı veya oyundayken arka planda çalışan programlar varmı gibi etkenleri unutmamak gerek.



Sistem gereksinimlerine tekrar bakalım önce bi..


Tavsiye edilen PC sistem gereksinimleri:
İşletim sistemi: Windows 7, 64bit
İşlemci: Intel i5-2550K 3.4Ghz
RAM: 8GB
Boş disk alanı: 15.0 GB
Ekran kartı: ATI Radeon HD 6870, NVIDIA GTX 460
DirectX: 11.0
Minimum PC sistem gereksinimleri:
İşletim sistemi: Windows 7, 64bit
İşlemci: Intel Q6600 Core2 Quad 2.4Ghz
RAM: 4GB
Boş disk alanı: 15.0 GB
Ekran kartı: ATI Radeon HD 5770, NVIDIA GTX 650
DirectX: 11.0


Çözümlere geçelim...

1.Çözüm

Origin / Application Settings / Disable Origin İn game diyoruz ve kaydediyoruz.

2.Çözüm

Nvidia veya Ati kontrol paneline gidip 3D ayarlarına gelin ve ordan FIFA15demo.exe'yi ekleyip aşağıdaki ayarlardan eğer Kalitede ise Yüksek Performansa getirin.

3.Çözüm

Oyun açıkken Görev yöneticisinie Ctrl+Alt+Del yapıp açın ve ordan FIFA15demo.exe'ye sağ tuş yapın öncelik atamadan yüksek öncelik verin.

4.Çözüm

Ignite engine gerçekten çok güçlü bir sistem istiyor eğer Ultra,Full HD grafikler ile gerçek FIFA keyfi yaşamak istiyorsanız yani FIFA 15'ten gerçek verim almak istiyorsanız mutlaka yeni bir sistem alın...

5.Çözüm 

Belgelerim'e gidin FIFA15Demo dosyasını bulun,onun içinde fifasetup diye bir ini dosyası olacak onu açın içinde Renderingquality = 0 yapın kaydedin ve kapayın.Aynı şekilde MSAA_LEVEL = 0 'de böyle yapın.

6.Çözüm 

Yine Nvidia veya Ati kontrol panelinize gidin oyunun exe.sini 3D ayarlardan ekleyin ve en aşağıda Triple Buffering olacak onu açın kaydedin. 

7.Çözüm

Tekrar belgelerim/FIFA15/FIFAsetup iniyi açın 

RESOLUTIONHEIGHT = 640

RESOLUTIONWIDTH = 480

aynen bu şekil yapın ve deneyin.

8.Çözüm

D3DOVERRİDER adlı programı indirip açın ve ordan aşağıdaki + butonuna basın daha sonra FIFA15.EXE'yi seçip ekleyin eksiye alın ve oyuna girin ama eğer control panelden zaten triple buffering 'i aktif ettiyseniz bunu yapmanıza gerek yok.


9.Çözüm

Gamebooster adlı programı kurun ve kullanmaya başlayın aynı şekilde Ccleaner ve Advanced System Care bu programlarıda önerebilirim.

10.Çözüm

Sisteminde çift ekran kartı olan arkadaşlar özellikle laptop kullanan arkadaşlar,hangi ekran kartını kullandıgını masaüstü sağ tuş/nvidia veya amd catalyst center'a giderek iyice baksın.
Crossfire veya SLI sistem kullanan arkadaşlar,FIFA 15'de bu özelliği yine amd/nvidia control paneline giderek kapasınlar.

11.Çözüm

Ekran kartınızın güncel oldugundan emin olun.Aşağıdaki linklerden indirebilirsiiniz.

NVIDIA 

AMD



12.Çözüm

Laptop kullanıcıları için FIFA15.exe sağ tıklayın ve Grafik işlemciyle çalıştır seçeneği çıkıyorsa,bu seçenekle çalıştırın oyunu.



Yeni çözümler buldukça eklemeye devam ediyorum,sistemizi yorum bölümüne yazarsanız detaylı bir şekilde (özellikle ekran kartı , ram ve işlemci) bi nevi yardımcı olmaya çalışırım.






Eğer bu yöntemler işinize yaradıysa lütfen yorum bölümünden yazın ki diğer arkadaşlarda yararlanabilsin.