25 Ekim 2014

FIFA 15 - ULTİMATE TEAM İNGİLTERE PREMİER LİGİ İNCELEMESİ


FIFA 15'de İngiltere Ligi kadroları kurmak isteyenler,kurma fikri olanlar veya kafası karışık olanlar daha fazla etrafa bakınmayın,birazdan en detaylı şekilde Premier Ligi'nin incelemesini bu yazıda okuyabileceksiniz.

İlk olarak Premier Ligi ile başlayıp sonra zaman buldukça diğer ligleride incelemeye alacağım,bugunki incelememiz sadece İngiltere Premier Ligi'nin incelemesi olacak.


Buyrun başlıyalım


FIFA Ultimate Team modunda kadro kurmak kolay değildir,hele hele iyi ve rare oyunculardan kadro kurmak istedinizmi gerçekten bunu yapmak için uzun zamanlar Ultimate Team modunda zaman harcamanız gerekebilir ancak şöyle birşey var,her zaman da en iyi oyuncuları almak zorunda değilsiniz.Pahalı oyuncular size her zaman maç kazandırmaz.Bir Rare Silver'dan oluşmuş bir takım bile Messi'li,Ronaldo'lu kadroları çok rahat yenebilir FIFA'da,bu yüzden oyuncu alırken bu faktörlere dikkat edin tabi biraz bu zevk meselesinede girebilir orası başka.

Kadro kurarken oyuncuların sadece Ana Ratinglerine bakmayın,asıl önemli olan oyun için statları ve bu sene yani FIFA 15'de Hız ve Dribbling'in acayip önem kazandıgı bir oyunda bu iki statı gözden kaçırmamanız kesinlikle tavsiyemdir.

Oyuncu seçerken ise o oyuncunun sizin formasyonunuza uygun olup olmadıgı veya o formasyonda hangi Work Rate'nin gerekli olup olmadıgı konusunda dikkatli olmanız gerek.Bu yazıda onlardan bahsetmiyeceğim çünki önceki yazılarda bahsetmiştim zaten buyrun onların linkide burda;


Formasyon ve Taktik Rehberi

Work Rate Rehberi

Bu iki konu hakkında sorunuz varsa bu linklerden okuyup o konuların altına yazabilirsiniz,çünki bugun kü yazımız sadece İngiltere Ligi incelemesi olacak.




İNGİLTERE PREMİER LİG İNCELEME


İngiltere Premier Ligi dünyada en çok izlenen ve haliyle FIFA'da en çok oynanan ve takım kurulan ligdir hal böyle olunca EA'nin en çok önem verdigi ligde İngiltere Premier Ligi'dir.Bir çok iyi ve daha değeri bilinmemiş oyuncuya sahiptir.Ucuz bir Premier Lig kadrosu ile bile Division 1'e çıkılabilir böyle bir değerli ligdir aslında yani pahalı oyuncularının iyi olduğu kadar ucuz oyuncularıda en onlar kadar iş yapabildiği bir Ligdir,İngiltere Ligi...

Bu küçük bilgiler ile artık yavaş yavaş incelememize geçelim.

İlk olarak gelen ve giden oyunculara göz atalım.


Giden Oyuncular

David Luiz (PSG), Ashley Cole (Roma), Thomas Vermaelen (Barcelona), Demba Ba (Besiktas), Fernando Torres (AC Milan), Pepe Reina (Bayern Munich), Javi Garcia (Zenit St Petersburg), Micah Richards (Fiorentina), Alvaro Negredo (Valencia), Nemanja Vidic (Inter Milan), Patrice Evra (Juventus), Nani (Sporting Lisbon), Shinji Kagawa (Borussia Dortmund) Javier Hernandez (Real Madrid),Luis Suarez ( Barcelona )


Gelen Oyuncular

Alexis Sánchez (Arsenal), Aly Cissokho (Aston Villa), Cesc Fabregas, Diego Costa, Didier Drogba ve Luis Filipe (Chelsea), Abel Hernandez (Hull City), Esteban Cambiasso (Leicester City), Mario Balotelli, Emre Can, Lazar Markovic, Alberto Moreno ve Divock Origi (Liverpool), Fernando ve Mangala (Manchester City), Ander Herrera, Marcos Rojo, Daley Blind and Radamel Falcão (Manchester United), Rémy Cabella (Newcastle), Mauricio Isla ve Eduardo Vargas (QPR), Fraser Forster, Dusan Tadic and Graziano Pellè (Southampton), Bafetimbi Gomez (Swansea City), Federico Fazio (Tottenham Spurs), Silvestre Varela (West Bromwich Albion), Enner Valencia, Cheikhou Kouyate, Diafra Sakho and Alex Song (West Ham United). Di Maria ( Manchester United )





FUT 15 İNGİLTERE PREMİER LİGİ EN İYİ KALECİLER

Ultimate team'de hepimizin yaptıgı en büyük hatalardan birisi kalecilerimize pek fazla bütçe ayırmamamız uyduruk,kıydırık kalecilerle maça çıkmamızdır.İtiraf edelim şimdi,hepimiz ilk önce hep takıma iyi forvetler almaya çalışırız.

İngiltere Ligindeki en prestijli kaleci kuşkusuz Petr Cech'dir geçen seneden bilenler bilir,rakibde oldugunda insanı sinir krizine sokan bir kaleciydi herneyse...

Petr Cech'den sonra Hugo Lloris gelir ve bu sene İngiltere Ligine dönüş yapan genç yıldız Thibaut Courtois , Cech'in geçen seneki tahtını elinden aldı gibi.İngiltere Ligindeki en pahalı ve rating olarak en iyi kaleci ünvanını taşıyor Courtois.

RATING'E GÖRE EN İYİ KALECİLER
Thibaut Courtois86ChelseaBelçika
Hugo Lloris85SpursFransa
Petr Čech85ChelseaÇek Cumhur.
De Gea83Manchester Utdİspanya
Simon Mignolet82LiverpoolBelçika
Tim Howard82EvertonAmerika
Joe Hart82Manchester Cityİngiltere
Asmir Begović82Stoke CityBosna Hersek
Wojciech Szczęsny80ArsenalPolonya
Michel Vorm79SpursHolonda


Kaleci seçerken aslında her zaman rating'e bakmak önemli değildir.




Refleksler bir kaleci için olmazsa olmaz önemli bir statdır İngiltere Ligine baktıgımızda bu listede birinciliği  Hugo Lloris,De Gea ve Courtois.paylaşıyor.


REFLEXES'E GÖRE EN İYİ KALECİLER
De Gea88Manchester Utdİspanya
Hugo Lloris88SpursFransa
Thibaut Courtois88ChelseaBelçika
Joe Hart86Manchester Cityİngiltere
Willy Caballero86Manchester CityArjantin
Asmir Begović85Stoke CityBosna Hersek
Simon Mignolet84LiverpoolBelçika
Petr Čech84ChelseaÇek Cumhur
Wojciech Szczęsny84ArsenalPolonya
David Ospina84ArsenalKolombiya





Şimdi geldik Diving'e yani kalecilerin dalış özelliği,bir kalecinin ne kadar Diving'i yüksek ise o kadar iyi toplara uzanabildigini gösterir.De Gea bu listede birinci arkasında Hugo Lloris takip ediyor ancak bu oyuncular pahalı ben daha ucuzunu arıyorum diyorsanız Asmir Begovic tam size göre.



DIVING'E GÖRE EN İYİ KALECİLER
De Gea87Manchester Utdİspanya
Hugo Lloris86SpursFransa
Joe Hart85Manchester Cityİngiltere
Thibaut Courtois84ChelseaBelçika
Asmir Begović84Stoke CityBosna Hersek
Simon Mignolet84LiverpoolBelçika
Tim Howard84EvertonAmerika
Petr Čech83ChelseaÇek Cumhur.
Wojciech Szczęsny83ArsenalPolonya
David Ospina82ArsenalKolombiya



Yukarda belirttigim üç stat bir kaleci için olmazsa olmaz statlardandır tabi buna Positioning'de ekleyebiliriz.

Bunları geçelim ve kalecileride asıl olması gereken şey yani Boy,İngiltere Ligindeki en uzun kalecilere bir bakalım.Uzun bir kaleci düşük Diving'e sahip bile olsa , kısa ama yüksek diving'e sahip bir kalecil ile bile yarışabilir bunu unutmayın.


EN UZUN KALECİLER
Fraser Forster201cmSouthamptonİngiltere
Asmir Begović200cmStoke CityBosna Hersek
Thibaut Courtois199cmChelseaBelçika
Petr Čech196cmChelseaÇek Cumhur.
Joe Hart196cmManchester Cityİngiltere
Wojciech Szczęsny196cmArsenalPolonya
Mark Schwarzer194cmChelseaAvusturalya
De Gea193cmManchester Utdİspanya
Ben Foster193cmWest Bromİngiltere
Alex McCarthy193cmQPRİngiltere





İngiltere Premier Liginde en iyi kaleciyi seçmek inanın çok da kolay bir seçim değil hele hele FIFA 15'de EA'nın kalecileri çok gerçekci yapıyım derken aslında ne kadar beyinsiz olduklarını gördükten sonra  ki EA'nın bunları patchler ile düzelteceğini umuyorum.


Ratinglere baktıgımzda Courtois ve Lloris şu anda İngiltere Liginin en iyi kalecileri olarak gözüküyorlar.Courois'in 11 cm Lloris'den daha uzun oldugunu unutmamak da lazım.De Gea Reflexes ve Diving konusunda bu iki kaleciden daha iyi ancak bu yeterli olmuyor.De Gea aynı zamanda 86 Kicking yani Topa vurma özelliğine sahip.Ben Dea Gea'yi kalecisiyle sürekli paslaşan ve sürekli kaleciye dönen oyunculara tavsiye ediyorum.

Peki bunları geçelim ve biraz ucuz kalecilere bakalım , ucuz kalecilerde geçen sene oldugu gibi bu senede en iyi seçim Begovic ve aynı zamanda ligin en uzun 2. kalecisi.










FUT 15 PREMİER LİGİ EN İYİ STOPERLER

Stoper seçimi bu sene bence çok önemli çünki yukarda kaleciler bölümünde bahsettigim gibi,kalecilerin biraz aptal olması bizim defans seçimlerimizin çok iyi olmasını gerektiriyor yani kısaca rakibi ceza sahası içine boş bi şekilde sokmamaya çalışalım.


Vidicin İntere gitmesiyle bu sene artık resmi şekilde ligin en iyi stoperi Kompany oldu,bana göre hep öyleydi çünki Vidic aşırı yavaştı hatırlayanlar bilir.Kompany'nin arkasından Mertesacker ve Terry geliyor ki bunlarda aşırı yavaş ancak defans özellikleri yüksek olan oyuncular,kulalnmak tamamen size kalmış.


RATİNG'E GÖRE EN İYİ STOPERLER
   Vincent Kompany86Manchester CityBelçika
   Per Mertesacker83ArsenalAlmanya
   John Terry83Chelseaİngiltere
   Jan Vertonghen82TottenhamBelçika
   Gary Cahill81Chelseaİngiltere
   Martin Škrtel81LiverpoolSlovakya
   Laurent Koscielny81ArsenalFransa
   Mamadou Sakho81LiverpoolFransa
   Phil Jagielka80Evertonİngiltere
   Federico Fazio80TottenhamArjantin
   Eliaquim Mangala80Manchester CityFransa
   Ron Vlaar79Aston VillaHollanda
   Dejan Lovren79LiverpoolHırvatistan
   Joleon Lescott79West Bromİngiltere
   Michael Dawson79Hull Cityİngiltere



Rating'i geçip şimdi işe Defending yani DEF statı ile bakalım yani bir defans oyuncusunun ne kadar iyi defans yapabilecegini belirleyen ana stata.

DEFANS'A GÖRE EN İYİ STOPERLER
   Vincent Kompany87Manchester CityBelçika
   Per Mertesacker87ArsenalAlmanya
   John Terry84Chelseaİngiltere
   Gary Cahill84Chelseaİngiltere
   Martin Škrtel82LiverpoolSlovakya
   Jan Vertonghen82TottenhamBelçika
   Laurent Koscielny82ArsenalFransa
   Ron Vlaar81Aston VillaHollanda
   Phil Jagielka81Evertonİngiltere
   Dejan Lovren81LiverpoolHırvatistan
   Federico Fazio81TottenhamArjantin
   Joleon Lescott81West Bromİngiltere
   Michael Dawson81Hull Cityİngiltere
   Jonny Evans81Manchester Unitedİngiltere
   Rio Ferdinand81QPRİngiltere




Şimdide Aggression + Jumping + Strenght + Jumping'den oluşan ve bu sene yeni eklenen PHY yani Physical statlarına göre en iyi stoperlere bakalım.PHY bir oyuncunun ne kadar kuvvetli oldugunu gösterir.


FİZİKSEL'E GÖRE EN İYİ STOPERLER
   Robert Huth86Stoke CityAlmanya
   Eliaquim Mangala85Manchester CityFransa
   Ryan Shawcross84Stoke Cityİngiltere
   Mamadou Sakho83LiverpoolFransa
   Martin Škrtel82LiverpoolSlovakya
   Ron Vlaar82Aston VillaHollanda
   Younès Kaboul82TottenhamFransa
   Marcos Rojo82Manchester UnitedArjantin
   Ashley Williams82Swansea CityGaller
   Vincent Kompany81Manchester CityBelçika
   Jan Vertonghen81TottenhamBelçika
   Phil Jagielka81Evertonİngiltere
   Dejan Lovren81LiverpoolHırvatistan
   Federico Fazio81TottenhamArjantin
   John Terry80Chelseaİngiltere




Bu sene bana göre artık her defans oyuncusunda +73 pace olması gerekiyor.Rakip size ateş ile saldırıyor ise bizde onlara ateş ile karşılık vermeliyiz.Yani karşımızda FIFA 15'de sürekli hızlı oyuncular görüyoruz isek bizde onlara karşı hızlı stoperler kullanmalıyız.


HIZ'A GÖRE EN İYİ STOPERLER
   Nedum Onuoha83QPRİngiltere
   Laurent Koscielny81ArsenalFransa
   Vlad Chiricheş81TottenhamRomanya
   Chris Smalling78Manchester Unitedİngiltere
   Eliaquim Mangala76Manchester CityFransa
   Marcos Rojo75Manchester UnitedArjantin
   Steven Caulker75QPRİngiltere
   Curtis Davies75Hull Cityİngiltere
   Gary Cahill74Chelseaİngiltere
   Jonny Evans74Manchester Unitedİngiltere
   Younès Kaboul74TottenhamFransa
   Matija Nastasić74Manchester CitySırbistan
   Kolo Touré74LiverpoolFildişi Sahili
   Winston Reid74West HamAvusturalya
   Vincent Kompany73Manchester CityBelçika






Defans konusunda benim kuşkusuz favorim Kompany,defansif özellikleri muhteşem , kuvvetli ve hızıda fena değil.
Kompany kalitesine yaklaşacak sadece iki oyuncu var İngiltere Liginde onlarda Mangala ve Koscielny tabi Jan Vertonghen ve Marcos Rojo'da unutmamak lazım bu iki oyuncuda çok kaliteli ve kullanılabilir stoperler.









FUT 15 PREMİER LİGİ EN İYİ SAĞ BEKLER


Beklerimiz çoğu zaman oyun stilinize bağlı olarak defans oyuncusu yerine kanat oyuncuları gibi bile oynayabilir artık modern futbolda bu nerdeyse böyledir.

FIFA 15 İngiltere Ligi içinde iyi bek seçmek o kadarda kolay bir seçim değil aslında ancak aşağıdaki göreceginiz 7 oyuncu şu anda Rating açısından en iyi bekler gibi gözüküyor.


RATİNG'E GÖRE  EN İYİ SAĞ BEKLER
   Pablo Zabaleta82Manchester CityArjantin
   Branislav Ivanović81ChelseaSırbistan
   Bacary Sagna80Manchester CityFransa
   Mathieu Debuchy80ArsenalFransa
   Séamus Coleman78EvertonFildişi Sahili
   Kyle Walker77Tottenhamİngiltere
   Rafael77Manchester UnitedBrazilya
   Glen Johnson76Liverpoolİngiltere
   Àngel Rangel75Swansea Cityİspanya
   Daryl Janmaat75NewcastleHollanda




Bir bek oyuncusu için olmazsa olmaz en önemli stat Defending ve Pace'dir yani hız ve savunma kabiliyetleridir.Defansif olarak aşağıdaki tabloda İngiltere ligindeki en iyi oyuncu Chelsea'den Ivanovic gibi gözüküyor.


DEFANS'A GÖRE EN İYİ SAĞ BEKLER
   Branislav Ivanović86ChelseaSırbistan
   Pablo Zabaleta83Manchester CityArjantin
   Bacary Sagna81Manchester CityFransa
   Séamus Coleman78Evertonİrlanda
   Mathieu Debuchy78ArsenalFransa
   Kyle Walker76Tottenhamİngiltere
   Rafael76Manchester UnitedBrazilya
   Àngel Rangel76Swansea Cityİspanya
   Glen Johnson75Liverpoolİngiltere
   Daryl Janmaat74NewcastleHollanda





Hız bir bek için ileri ve geri gelirken ona yardım edeceği ana statlardan biridir şimdi IPL'deki en hızlı sağ beklere bir göz atalım.



HIZ'A GÖRE EN İYİ SAĞ BEKLER
   Kyle Walker91Tottenhamİngiltere
   Rafael83Manchester UnitedBrezilya
   Séamus Coleman81Evertonİrlanda
   Glen Johnson79Liverpoolİngiltere
   Mathieu Debuchy76ArsenalFransa
   Daryl Janmaat76NewcastleHollanda
   Pablo Zabaleta74Manchester CityArjantin
   Bacary Sagna74Manchester CityFransa
   Branislav Ivanović67ChelseaSırbistan
   Àngel Rangel65Swansea Cityİspanya





Sağ bek olarak en iyi bek Pablo Zabaleta gibi gözükebilir ancak Rating olarak en iyi olması,onu en iyi sağ bek yapmıyor ancak Ivanovic ve Zabaleta gibi oyuncular beklerinin ileri çıkmasını istemeyen oyuncular için kesinlikle ilk tercih olmalıdır.

Kyle Walker aslında mükemmel bir sağ bek muhteşem hız,dribbling,pas ve yüksek atak çalışma oranı  yetenekleriyle bana göre IPL'deki en iyi sağ bek.

Ucuz sağ bek arayanlar için Rafael ve Coleman'ı önerebilirim.










FUT 15 PREMİER LİGİ  EN İYİ SOL BEKLER

Sırada sol bekler var,hemen listelere geçelim.



RATİNG'E GÖRE EN İYİ SOL BEKLER
   Filipe Luís82ChelseaBrezilya
   Leighton Baines82Evertonİngiltere
   Gaël Clichy80Manchester CityFransa
   Azpilicueta79Chelseaİspanya
   Kieran Gibbs78Arsenalİngiltere
   Aleksandar Kolarov78Manchester CityRusya
   Alberto Moreno78Liverpoolİspanya
   José Enrique77Liverpoolİspanya
   Monreal76Arsenalİspanya
   Luke Shaw75Manchester Unitedİngiltere





Filipe Luis,Baines ve Clichy listenin başını çekiyor ancak acaba bu onları en iyi sol bek yapmaya yetiyormu? Listeye en yüksek defans statlarına göre devam edelim.



DEFANS'A GÖRE EN İYİ SOL BEKLER
   Filipe Luís81ChelseaBrezilya
   Gaël Clichy80Manchester CityFransa
   Leighton Baines80Evertonİngiltere
   Azpilicueta80Chelseaİspanya
   Kieran Gibbs79Arsenalİngiltere
   Aleksandar Kolarov78Manchester CityRusya
   José Enrique77Liverpoolİspanya
   Luke Shaw75Manchester Unitedİngiltere
   Alberto Moreno74Liverpoolİspanya
   Monreal74Arsenalİspanya







Hız konusunda Liverpool'dan Alberto Moreno listenin başını çekiyor ve arkasında geçtigimiz senenin en OP ( Overpowered) sol beklerinden Gael Clichy geliyor.



HIZ'A GÖRE EN İYİ SOL BEKLER
   Alberto Moreno87Liverpoolİspanya
   Gaël Clichy85Manchester CityFransa
   Filipe Luís82ChelseaBrezilya
   Luke Shaw82Manchester Unitedİngiltere
   Kieran Gibbs81Arsenalİngiltere
   José Enrique81Liverpoolİspanya
   Azpilicueta79Chelseaİspanya
   Monreal78Arsenalİspanya
   Davide Santon78Newcastleİtalya
   Leighton Baines77Evertonİngiltere







Bana göre sol bek konusunda Clichy ve Filipe Luis şu anki en iyi seçimler , Clichy biraz daha hızlı olmasına karşın Filipe Luis daha complete bir oyuncu.

Ucuz seçim olarak Kieran Gibbs seçilebilir bu listenin arasından,hızı ve yeteneği ile birlikte sol bek pozisyonundan iyi işler yapabilir Gibbs.










FUT 15 PREMİER LİGİ EN İYİ ÖN LİBEROLAR ( CDM )

Geçtigimiz sene hem İngiltere Liginin hemde oyunun en iyi CDM'si olan Yaya Toure'nin bu sene FIFA 15'te CM olması ile birlikte Gerrard , Matic , Ramires en iyi CDM'ler olarak listeye girebilir bu sene.CDM seçimi çok önemlidir çünki hem defansda hemde atakta çok büyük rol oynarlar bu defansif orta sahalar.


RATING'E GÖRE EN İYİ ÖN LİBEROLAR
   Nemanja Matić82ChelseaSırbistan
   Steven Gerrard82Liverpoolİngiltere
   Ramires81ChelseaBrezilya
   Gareth Barry80Evertonİngiltere
   Morgan Schneiderlin80SouthamptonFransa
   Mikel Arteta80Arsenalİngiltere
   Fernando79Manchester CityBrezilya
   Sandro79QPRBrezilya
   Lucas Leiva79LiverpoolBrezilya
   James McCarthy79Evertonİrlanda
   Alexandre Song79West HamKamerun
   Marouane Fellaini79Manchester UnitedBelçika
   Daley Blind79Manchester UnitedHollanda
   Cheick Tioté78NewcastleFildişi Sahili
   John Obi Mikel78ChelseaNijerya


CDM seçerken şu özelliklere mutlaka dikkat edin

Defending
Strenght
Heading
Pace
Stamina
Passing
Interceptions
Positioning



Defansif özellikleri yüksek olan bir bek,defans yapamıyan ve orta sahada rakibe pek fazla şans vermemek isteyen oyuncular için çok iyi bir seçimdir.Şimdi defansif özellikleri en yüksek olan listeye bakalım.Listede Manchester City'dan Fernando başı çekiyor

DEFANS'A GÖRE EN İYİ ÖN LİBEROLAR
   Fernando83Manchester CityBrezilya
   Nemanja Matić80ChelseaSırbistan
   Sandro80QPRBrezilya
   Gareth Barry80Evertonİngiltere
   Cheick Tioté79NewcastleFildişi Sahili
   Lucas Leiva79LiverpoolBrezilya
   Ramires79ChelseaBrezilya
   John Obi Mikel78ChelseaNijerya
   Morgan Schneiderlin78SouthamptonFransa
   Etienne Capoue78TottenhamFransa
   James McCarthy78Evertonİrlanda
   Mathieu Flamini78ArsenalFransa
   Claudio Yacob78West BromArjantin
   Alexandre Song78West HamKamerun
   Mile Jedinák77Cystal PalaceAvusturalya








Physical yani Fizik Gücüde bir CDM için gözden kesinlikle kaçırılmayacak bir statdır.Yüksek PHY demek hava toplarında rakibi domine etmek ve rakipten daha fazla top çalmak anlamına gelebilir.

FİZİKSEL'E GÖRE EN İYİ ÖN LİBEROLAR
   Cheick Tioté88NewcastleFildişi SaHİLİ
   John Obi Mikel88ChelseaNijerya
   Marouane Fellaini88Manchester UnitedBelçika
   Victor Wanyama88SouthamptonKenya
   Carlos Sánchez87Aston VillaKolombiya
   Nemanja Matić85ChelseaSırbistan
   Sandro84QPRBrezilya
   Fernando83Manchester CityBrezilya
   Morgan Schneiderlin81SouthamptonFransa
   Etienne Capoue81TottenhamFransa
   Mile Jedinák81Cystal PalaceAvusturalya
   Steven Gerrard81Liverpoolİngiltere
   James McCarthy80Evertonİrlanda
   Youssouf Mulumbu80West BromCongo
   Joey Barton80QPRİngiltere






Ramires benim CDM konusunda IPL'de yıllardır favorim High/High work rate ile sahada iz bırakılmamış yer bırakmayan ve hızıyla rakibe sürekli hem atakta ve defans yaparken büyük hasarlar veren bir oyuncu.Fizik açısından zayıf olabilir ancak yinede mükemmel bir CDM diyebiliriz Ramires için.

Tabi Ramires hariç , IPL'de bir sürü iyi seçim yapileceginiz oyuncular var bunlardan biride Matic,defansif ve fiziksel olarak gerçekten çok iyi ve orta sahada çok iyi işler yapabilir.Fernando defansif olarak iyi CDM arayan oyuncular için mükemmel bir seçim.Gerrard'da var tabi ancak Gerrard'ı CDM değilde CM olarak oynatmak en mantıklısı bence.

Ucuz bir seçim olarak ise Tiote yıllardır IPL'de her zaman kullanılabilir bir oyuncu olarak gözüküyor.
















FUT 15 PREMİER LİGİ EN İYİ ORTA SAHALAR ( CM , CAM )


Orta sahalar sizin oyununuzu herşeyini belirleyen anahtar rolü oynayan oyunculardır.Takımın performanını ve oyundaki enerjisini belirlerler.

FIFA 15 IPL'de orta saha pozisyonunda bir çok dünya klasmanı oyuncular görmek mümkün.Rating olarak en iyilerine baktıgımızda Yaya Toure , Mesut Ozil ve yeni transfer Di Maria.



RATING'E GÖRE EN İYİ ORTA SAHALAR
   Mesut Özil86ArsenalAlmanya
   Ángel Di María86Manchester UnitedArjantin
   Yaya Touré86Manchester CityFildişi Sahili
   Juan Mata85Manchester Unitedİspanya
   Cesc Fàbregas84Chelseaİspanya
   Oscar84ChelseaBrezilya
   Aaron Ramsey83ArsenalGaller
   Fernandinho82Manchester CityBrezilya
   Coutinho81LiverpoolBrezilya
   Jack Wilshere81Arsenalİngiltere
   Frank Lampard80Manchester Cityİngiltere
   Tomáš Rosický80ArsenalÇek Cumhur.
   Dušan Tadić80SouthamptonSırbistan
   Moussa Dembélé80TottenhamBelçika
   Paulinho80TottenhamBrezilya






İyi bir orta saha oyuncusunun pas yeteneği yüksek olmalıdır.FIFA 15 IPL'de  Fabregas bu listede başı çekiyor tabi arkasında yine muhteşem oyuncular görmek mümkün.


PAS'A GÖRE EN İYİ ORTA SAHALAR
   Cesc Fàbregas88Chelseaİspanya
   Mesut Özil86ArsenalAlmanya
   Juan Mata84Manchester Unitedİspanya
   Ángel Di María83Manchester UnitedArjantin
   Frank Lampard83Manchester Cityİngiltere
   Fernandinho82Manchester CityBrezilya
   Coutinho81LiverpoolBrezilya
   Jack Wilshere81Arsenalİngiltere
   Tomáš Rosický81ArsenalÇek Cumhur.
   Yaya Touré81Manchester CityFildişi Sahili
   Tom Huddlestone81Hull Cityİngiltere
   Oscar80ChelseaBrezilya
   Dušan Tadić80SouthamptonSırbistan
   Ander Herrera79Manchester Unitedİspanya
   Aaron Ramsey79ArsenalGaller








Dribbling olarak listede 4 oyuncunun en yüksek ve aynı statı alması dikkatimizi çekiyor.



DRIBBLİNG'E GÖRE EN İYİ ORTA SAHALAR
   Mesut Özil87ArsenalAlmanya
   Juan Mata87Manchester Unitedİspanya
   Ángel Di María87Manchester UnitedArjantin
   Coutinho87LiverpoolBrezilya
   Oscar85ChelseaBrezilya
   Jack Wilshere84Arsenalİngiltere
   Tomáš Rosický84ArsenalÇek Cumhur.
   Ander Herrera84Manchester Unitedİspanya
   Rémy Cabella84NewcastleFransa
   Adel Taarabt84QPRMorocco
   Moussa Dembélé84TottenhamBelçika
   Adam Lallana83Liverpoolİngiltere
   Dušan Tadić82SouthamptonSırbistan
   Gastón Ramirez82Hull CityUruguay
   Charles N’Zogbia82Aston VillaFransa




İngiltere Premier Liginde en dikkat orta saha oyuncusu olarak Di Maria herkesin dikkatini çekiyor.Stat olarak baktıgımızda muhteşem hız,pas ve şut yeteneği ile Di Maria iyi bir orta saha oyuncusu arayanlar için biçilmiş kaftan.

Bir başka dikkat çeken oyuncu tabi ki Yaya Toure,muhteşem fiziği ve oyun zekası ile Yaya Toure'yi bir çok takımda bu sene görebiliriz.

Ozil, Mata, Fábregas ve Oscar ' da oynanabilir çok iyi yetenekli oyuncular.

Ucuz seçim olarak Coutinho seçilebilir her ne kadar fizik olarak güçlü olmasada top sürme ve pas statlarından iyi bir seçim olarak gözüküyor.











FUT 15 PREMİER LİGİ EN İYİ SAĞ KANATLAR ( RM ,RW , RF)


FIFA 15 IPL'de sağ kanatlar olarak baktıgımızda gerçekten çok iyi oyuncular görüyoruz seçimler pek kolay olmayacak gibi bu sene sağ kanat pozisyonunda.FIFA 14'ten hatırlayanlar bilirler IPL'de RM,RW gibi sıkıntılar vardı ancak bu sene Willian'in RM oluşu ve Alexis Sanchez'in gelişi ile bu problem ortadan kalkmış gibi.



RATING'E GÖRE EN İYİ SAĞ KANATLAR
   Alexis Sánchez84ArsenalŞili
   Jesús Navas83Manchester Cityİspanya
   Willian82ChelseaBrezilya
   Theo Walcott81Arsenalİngiltere
   Raheem Sterling80Liverpoolİngiltere
   Kevin Mirallas80EvertonBelçika
   Antonio Valencia80Manchester UnitedEkvator
   Aaron Lennon79Tottenhamİngiltere
   Lazar Marković78LiverpoolSırbistan
   Aiden McGeady78Evertonİrlanda
   Alex Oxlade-Chamberlain78Arsenalİngiltere
   Erik Lamela78TottenhamArjantin
   Hatem Ben Arfa78Hull CityFransa
   James Milner78Manchester Cityİngiltere
   Bojan77Stoke Cityİspanya






Hız bir kanat oyuncusu için kesinlikle gereklidir hele hele FIFA 15'de hız artık çok önemli , sağ kanat oyuncularının hızlarına baktıgımızda Walcott , Sterling , Navas , Salah ve Lennon oldukça yüksek Pace statlarıyla öne çıkıyor.


EN HIZLI SAĞ KANATLAR
   Theo Walcott96Arsenalİngiltere
   Raheem Sterling93Liverpoolİngiltere
   Mohamed Salah93ChelseaMısır
   Aaron Lennon92Tottenhamİngiltere
   Jesús Navas91Manchester Cityİspanya
   Lazar Marković90LiverpoolSırbistan
   Willian89ChelseaBrezilya
   Aiden McGeady89Evertonİrlanda
   Alex Oxlade-Chamberlain89Arsenalİngiltere
   Alexis Sánchez88ArsenalŞili
   Kevin Mirallas88EvertonBelçika
   Joel Campbell88ArsenalKosta Rica
   Antonio Valencia85Manchester UnitedEkvator
   Victor Moses84Stoke CityNijerya
   Mauricio Isla83QPRŞili




,

Hızlı olmak her zaman önemli değildir,bazen sizi kurtaracak olan iyi top sürme yeteneğine sahip rakibi çarşıya yollayacak oyunculardır.Dribbling statlarına göre en iyi sağ kanatlara bakalım.



DRIBBLING'E GÖRE EN İYİ SAĞ KANATLAR
   Willian87ChelseaBrezilya
   Alexis Sánchez87ArsenalŞili
   Lazar Marković85LiverpoolSırbistan
 Aiden McGeady85Evertonİrlanda
   Bojan85Stoke Cityİspanya
   Hatem Ben Arfa85Hull CityFransa
   Raheem Sterling84Liverpoolİngiltere
   Jesús Navas84Manchester Cityİspanya
   Alex Oxlade-Chamberlain84Arsenalİngiltere
   Mohamed Salah83ChelseaMısır
   Aaron Lennon83Tottenhamİngiltere
   Kevin Mirallas83EvertonBelçika
   Erik Lamela83TottenhamArjantin
   Adam Johnson82Sunderlandİngiltere
   Theo Walcott81Arsenalİngiltere




Şimdide pas olarak yan iyi orta açabilen ve pas atabilen sağ kanatlara bir bakalım.



PAS'A GÖRE EN İYİ SAĞ KANATLAR
   James Milner81Manchester Cityİngiltere
   Willian78ChelseaBrezilya
   Jesús Navas78Manchester Cityİspanya
   Antonio Valencia78Manchester UnitedEkvator
   Steven Davis78Southamptonİngiltere
   Morgan Amalfitano78Aston VillaFransa
   Barry Bannan78Crystal Palaceİskoçya
   Kevin Mirallas77EvertonBelçika
   Erik Lamela77TottenhamArjantin
   Stewart Downing77West Hamİngiltere
   Hatem Ben Arfa76Hull CityFransa
   Adam Johnson76Sunderlandİngiltere
   Alexis Sánchez75ArsenalŞili
   Theo Walcott75Arsenalİngiltere
   Aaron Lennon73Tottenhamİngiltere









Sağ kanat seçerken gerçekten çok zorlandıgımı itiraf etmeliyim çünki gerçekten bir çok harika sağ kanat oyuncularına sahip İngiltere Ligi.

Willian ve Sanchez şu anda en iyi sağ kanat oyuncusu olarak gözüküyorlar.Navas ise 3.sırada geliyor bana göre.Hızı çok seven oyuncular Walcott'u kullanabilir.

Hem ucuz hemde muhteşem bir oyuncu daha var oda Mirallas. Hız, Dribbling 4 Star Weak Foot ve 4 Star skill moves ile gerçekten o pozisyonun hakkını veren bir oyuncu,Mirallas.










FUT 15 PREMİER LİGİ  EN İYİ SOL KANATLAR

Sol kanatlarda , sağ kanat oyuncularının aynı işini yaparlar.

Sol kanat oyuncularında Hazard yıllardır en iyi ancak pahalı bir seçim olarak listenin başını çekmeye devam ediyor.



RATİNG'E GÖRE EN İYİ SOL KANATLAR
   Eden Hazard88ChelseaBelçika
   David Silva87Manchester Cityİspanya
   Samir Nasri84Manchester CityFransa
   Santi Cazorla84Arsenalİspanya
   Christian Eriksen83TottenhamDanimarka
   André Schürrle81ChelseaAlmanya
   Steven Pienaar79EvertonGüney Afrika
   Ashley Young78Manchester Unitedİngiltere
   Varela78West BromPortekiz
   Marko Arnautović77Stoke CityAvusturalya
   Nacer Chadli77TottenhamBelçika
   Emanuele Giaccherini77Sunderlandİtalya
   Lukas Podolski77ArsenalAlmanya
   Matt Jarvis76West Hamİngiltere
   Jay Rodriguez75Southamptonİngiltere






Şimdide en hızlı sol kanatlara bir göz atalım.


EN HIZLI SON KANATLAR
   Eden Hazard89ChelseaBelçika
   André Schürrle88ChelseaAlmanya
   Matt Jarvis87West Hamİngiltere
   Ashley Young86Manchester Unitedİngiltere
   Jay Rodriguez85Southamptonİngiltere
   Varela83West BromPortekiz
   Wayne Routledge83Swansea Cityİngiltere
   Adnan Januzaj82Manchester Unitedİngiltere
   Marko Arnautović82Stoke CityAvusturya
   Christian Eriksen81TottenhamDanimarka
   Samir Nasri78Manchester CityFransa
   Nacer Chadli77TottenhamBelçika
   David Silva76Manchester Cityİspanya
   Emanuele Giaccherini75SunderlandItalya
   Lukas Podolski74ArsenalAlmanya











Dribbling olarak üç isim göze çarpıyor Hazard,Silva,Cazorla.

DRIBBLİNG'E GÖRE EN İYİ SOL KANATLAR
   Eden Hazard91ChelseaBelçika
   David Silva89Manchester Cityİspanya
   Santi Cazorla87Arsenalİspanya
   Samir Nasri86Manchester CityFransa
   Steven Pienaar84EvertonGüney Afrika
   Christian Eriksen83TottenhamDanimarka
   Emanuele Giaccherini83Sunderlandİtalya
   André Schürrle83ChelseaAlmanya
   Ashley Young81Manchester Unitedİngiltere
   Adnan Januzaj81Manchester UnitedBelçika
   Marko Arnautović80Stoke CityAvusturya
   Varela80West BromFransa
   Wayne Routledge80Swansea Cityİngiltere
   Nacer Chadli79TottenhamBelçika
   Matt Jarvis78West Hamİngiltere






En iyi pas yapabilen son kanatlara baktıgımızda David Silva listenin başını çekiyor arkasında yine başka bir İspanyol oyuncu olan Cazorla'yı görüyoruz.




PAS'A GÖRE EN İYİ SOL KANATLAR
   David Silva86Manchester Cityİspanya
   Santi Cazorla85Arsenalİspanya
   Eden Hazard84ChelseaBelçika
   Samir Nasri84Manchester CityFransa
   Christian Eriksen83TottenhamDanimarka
   Steven Pienaar80EvertonGüney Afrika
   Emanuele Giaccherini76Sunderlandİtalya
   Lukas Podolski76ArsenalAlmanya
   André Schürrle75ChelseaAlmanya
   Ashley Young75Manchester Unitedİngiltere
   Marko Arnautović75Stoke CityAvusturya
   Nacer Chadli75TottenhamBelçika
   Matt Jarvis74West Hamİngiltere
   Adnan Januzaj72Manchester UnitedBelçika
   Varela71West BromPortekiz







Sol kanatta en iyi opsiyon Hazard olarak görülüyor ancak fiyatı nedeniyle çoğu oyuncu tarafından göz ardı ediliyor ancak  kullanıldımı kesinlikle ondan iyisi yok.David Silva bana göre geçen sene CAM pozisyonundaki kartı ile çok iyi iş yapıyordu ancak bu sene LM olması ile birlikte bence pek iş görmez oldu,artık.


Hazard'ın ucuz opsiyonlarına bakarsak Schurrle ve Eriksen göze çarpıyor.

Schurrle hız , top sürme ve şut yetenekleri ile tam bir LM değilde LW oyuncusu olarak kullanılabilir ancak fiyatı ve work rate med/med olması biraz insanı düşündürüyor.

Eriksene baktıgımızda fiyatı ve iyi statlarıyla LM pozisyonunda çok iyi işler yapabilir gibi gözüküyor.















FUT 15 PREMİER LİGİ EN İYİ FORVETLER (CF,ST)

İngiltere liginde gerçekten muhteşem forvetler var en popüler olanlara şöyle bir baktıgımızda çok iyi isimler görüyoruz Van Persie,Falcao,Aguero,Diego Costa,Rooney gibi isimler hemen gözümüze çarpan ilk isimler.


RATING'E GÖRE EN İYİ FORVETLER
   Robin van Persie88Manchester UnitedHollanda
   Falcao88Manchester UnitedKolombiya
   Wayne Rooney86Manchester Unitedİngiltere
   Sergio Agüero86Manchester CityArjantin
   Diego Costa85Chelseaİspanya
   Edin Džeko83Manchester CityBosna Hersek
   Daniel Sturridge83Liverpoolİngiltere
   Mario Balotelli82Liverpoolİtayla
   Didier Drogba81ChelseaFildişi Sahili
   Wilfried Bony81Swansea CityFildişi Sahili
   Stevan Jovetić81Manchester CityKaradağ
   Soldado81Tottenhamİspanya
   Samuel Eto’o81EvertonKamerun
   Christian Benteke80Aston VillaBelçika
   Romelu Lukaku80EvertonBelçika
   Loïc Rémy80ChelseaFransa
   Emmanuel Adebayor80TottenhamTogo
   Olivier Giroud79ArsenalFransa
   Bafétimbi Gomis78Swansea CityFransa
   Mame Diouf78Stoke CitySenegal





Tabikide bir forvet için en önemli özellik ne kadar iyi şut çekebildiğidir.

Robin Van Persie oyunda en iyi üçüncü şut özelliğine sahip hemde İngiltere liginin şut olarak en iyisi.

Listeye göz atalım.



ŞUT'A GÖRE EN İYİ FORVETLER
   Robin van Persie90Manchester UnitedHollanda
   Wayne Rooney87Manchester Unitedİngiltere
   Falcao86Manchester UnitedKolombiya
   Sergio Agüero86Manchester CityArjantin
   Edin Džeko84Manchester CityBosna Hersek
   Diego Costa83Chelseaİspanya
   Didier Drogba83ChelseaFildişi Sahili
   Daniel Sturridge82Liverpoolİngiltere
   Mario Balotelli82Liverpoolİtalya
   Wilfried Bony82Swansea CityFildişi Sahili
   Stevan Jovetić82Manchester CityKaradağ
   Soldado81Tottenhamİspanya
   Samuel Eto’o81EvertonKamerun
   Christian Benteke81Aston VillaBelçika
   Romelu Lukaku80EvertonBelçika
   Loïc Rémy80ChelseaFransa
   Bafétimbi Gomis80Swansea CityFransa
   Rickie Lambert80Liverpoolİngiltere
   Emmanuel Adebayor79TottenhamTogo
   Mauro Zárate79West HamArjantin





FIFA 15'de iyi bir forvet olmak için sadece şut yeteneği gerekmez iyi bir fiziksel kabiliyetede sahip olmaz lazım.

Nedir bunlar ?

Jumping , Strenght , Stamina

Fiziksel olarak baktıgımızda Diego Costa diğer rakiplerinden listede daha üstün gözüküyor,listede Benteke,Lukaku,Giroud ve Bony gibi diğer güçlü rakipleride unutmamak lazım.


FİZİKSEL'E GÖRE EN İYİ FORVETLER
   Diego Costa88Chelseaİspanya
   Wayne Rooney87Manchester Unitedİngiltere
   Wilfried Bony85Swansea CityFildişi Sahili
   Christian Benteke85Aston VillaBelçika
   Andy Carroll85West Hamİngiltere
   Olivier Giroud82ArsenalFransa
   Romelu Lukaku81EvertonBelçika
   Shane Long80Southamptonİrlanda
   Mario Balotelli79Liverpoolİtalya
   Graziano Pellè79Southamptonİtayla
   Rickie Lambert79Liverpoolİngiltere
   Steven Naismith79Evertonİskoçya
   Didier Drogba78ChelseaFildişi Sahili
   Emmanuel Adebayor77TottenhamTogo
   Ricardo Álvarez76SunderlandArjantin
   Soldado75Tottenhamİspanya
   Mame Diouf75Stoke CitySenegal
   Danny Welbeck75Arsenalİngiltere
   Steven Fletcher74Sunderlandİskoçya
   Falcao73Manchester UnitedKolombiya






Hız hız hız....FIFA 15'de artık forvet oyuncularda bulunması gereken bir özellik.

Eto artık geçtigimiz seneki gibi İngiltere Ligindeki en hızlı forvet değil,bu sene tam -15 Hız kaybeden Eto'o,listede tepede Chelsea'den Remy'i yanlız bırakıyor.


HIZ'A GÖRE EN İYİ FORVETLER
   Loïc Rémy90ChelseaFransa
   Daniel Sturridge89Liverpoolİngiltere
   Sergio Agüero88Manchester CityArjantin
   Mame Diouf86Stoke CitySenegal
   Eduardo Vargas86QPRŞili
   Danny Welbeck85Arsenalİngiltere
   Romelu Lukaku84EvertonBelçika
   Shane Long84Southamptonİrlanda
   Brown Ideye83West BromNijerya
   Diego Costa82Chelseaİspanya
   Mario Balotelli82Liverpoolİtalya
   Mauro Zárate82West HamArjantin
   Arouna Koné81EvertonFildişi Sahili
   Christian Benteke80Aston VillaBelçika
   Stevan Jovetić78Manchester CityKaradağ
   Falcao77Manchester UnitedKolombiya
   Steven Naismith77Evertonİskoçya
   Wayne Rooney76Manchester Unitedİngiltere
   Soldado76Tottenhamİspanya
   Samuel Eto’o76EvertonKamerun






İngiltere liginde en iyi forvetler,Diego Costa ve Aguero ikilisi bana göre.Bu ikili beraber oynadımı yenemeyeceğiniz takım yoktur Ultimate Team modunda.İngiltere Liginde forvet seçmek o kadarda kolay değil çünki oyun stilinize göre oyuncuyu seçmeniz gerekir.

Van Persie yavaş,Falcao eski oyunlardaki gibi etkili değil,Rooney ST'den çok CAM pozisyonunda daha iyi verim veriyor,Sturridge pas olarak kötü.


Ucuz seçim olarak Benteke seçilebilir,geçtigimiz senenin kontrol kırdırıcı canavarı bu senede oyunun kabus oyuncularından biri olacak gibi gözüküyor.Lukaku'da aynı şekilde çok iyi bir alternatif.









FUT 15 PREMİER LİGİ KADRO SEÇİMİ

Kadro seçimi sizin nasıl oynadıgınıza , formasyonunuza , taktiklerinize bağlıdır eğer bunları rayına iyi oturturursanız o oyuncu size gerekli olan herşeyi verir bu konu hakkında sorularınızın ve yardıma ihtiyacınız varsa bana yorum bölümünden sorabilirsiniz.

Bugun 3 farklı şekilde İngiltere ligi kadrosu oluşturacağım.

1.Sınırsız bütçe
2.50-60k arası bütçe
3.10-15 k arası bütçe





1.SINIRSIZ BÜTÇE 










2. 50-60K BÜTÇELİ KADRO












3. 10-15K ARASI BÜTÇELİ KADRO








SON SÖZLER...

İyi bir İngiltere ligi kurmak için büyük harcamalar yapmanız gerekiyor çünki İngiltere ligi gerçekten çok pahalı ve iyi oyunculara sahip tabi bazı oyuncuların aşırı pahalı olması hiç de normal bir durum değil.

Ancak yinede iyi bir İngiltere ligi kadro ile oyunda yenemeyeceğiniz takım yoktur.Orta halli ve düşük bütçeye sahipseniz yine İngiltere Ligi geniş kadro yapısı ile size bir sürü oyuncu sunuyor.


Bir başka yazıda görüşmek üzere.