27 Eylül 2015

FIFA 16 EN İYİ PAS ATAN 10 OYUNCU


Bir takımın oyun kurucularını hiç bir zaman hafife almamak gerekir. Oyun kurucularınız forvetleriniz ve kanat oyuncularınız kadar gol atmıyor olsa da yapacakları assistler ve anahtar paslar ile takımınızın ve maçın sonucuna direk etki edebilecek yetenekte oyunculardır. Sizler için FIFA 16'da ki en iyi yüksek pas puanı olan ilk 10 oyuncuyu derledik. 

10. LIONEL MESSI - FC BARCELONA (86)

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından bir tanesi olan, hatta çoğu kişiye göre en iyisi olan Lionel Messi listemizin 10. sırasında. Sadece kale önünde ki son vuruşları ile değil, oynadığı "Sahte 9" ve "Sağ açık" mevkilerinde de takımının pas alışverişin de kilit bir rol oynuyor. Harika kısa mesafeli pasları ve takım arkadaşları ile pas alışverişi, onu bu alanda ki en iyi isimlerden bir tanesi yapıyor. 

9. FRANCESCO TOTTI - AS ROMA (87)

Listemizin 9. sırasın da Roma'nın efsane futbolcusu Francesco Totti var. Roma'da efsane haline gelmiş 39 yaşında ki emektar futbolcu yavaş yavaş futbol olarak kariyerinin sonlarına gelse de hala pas verme konusun da mevkisinin en iyilerinden bir tanesi. Takımınıza oyun kurucu bir forvet arkası veya ikinci bir forvet arıyorsanız Totti aradığınız isim olacaktır. 

8. ANTONIO CASSANO - SAMPDORIA (87)

Sampdoria'da forma giyen 33 yaşında ki Cassano harika kariyerinin sonuna gelmek üzere. İtalyan futbolunun çıkardığı en iyi ikinci forvetlerden bir tanesi olan Cassano takımınız için iyi bir tercih olabilir fakat şunu belirtmek gerekiyor; Cassano çok ağır kalacaktır, fizik olarak size çok bir şey katamaz ve takım defansına katkısı neredeyse minimum'a yakın olacaktır. 

7. DANIEL PAREJO - VALENCIA CF (87)

Son dönem de sürekli üzerine katan ve form olarak zirveyi bulan Valencia'nın anahtar isimlerinden Parejo listemiz de 8. sırada bulunuyor. Bir CM'de (Ortasaha'nın ortası) bulunması gereken bütün özellikleri bulunduran Parejo, geriden oyun kurmanızda da yardımcı olacaktır. Hızlı ataklar da orta sahadan anahtar paslar atabilecek olan Parejo'nun top sürme özelliği de bir diğer avantajı. 

6. ANDRÉS INIESTA - FC BARCELONA (87)

Son seneler de Xavi ile yakaladığı uyum ile inanılmaz bir fark yaratan Iniesta listemizin 6. sırasında. Bu sezon da Barcelona'nın değişilmez isimlerinden bir tanesi olacak Iniesta, top sürme, uzaktan şut, ve hızı ile bir orta saha oyuncusu için bütün özellikleri taşıyor. Takımınızın orta saha da ki beyni olacak olan Iniesta, pas yapmak üzerine kurulu takımların değişilmezlerinden olacaktır. 

5. XABI ALONSO - FC BAYERN MÜNCHEN (88)

Defansif orta saha oyuncularının normal de topla alışverişi pek iyi olmasa da Alonso bu kuralı bozan nadir oyunculardan bir tanesi. Listeye 5. sıradan giren Alonso, defansın önünde defansif görevleri dışında geriden oyun kurma özelliği, uzun ve kısa pasları ile de takımınız adına büyük bir fark yaratacaktır. 

4. TONI KROOS - REAL MADRID CF (88)

Real Madrid'li Toni Kroos mevkisinin şuan ki en iyi oyuncularından bir tanesi. Hücum da bir orta saha oyuncusundan alabileceğiniz en yüksek verimi alacaksınız. İki ayağını da mükemmel olarak kullanan Kroos'ta tam bir alman disiplini var. Henüz 25 yaşında olan genç oyuncu, kariyer modunda da uzun seneler size hizmet edebilir. 

3. DAVID SILVA - MANCHESTER CITY (89)

Forvet arkası olarak mevkisinin en iyilerinden bir tanesi olan Silva, 89 pas özelliği ile 3. sırada. Bir forvet arasın da aradığınız en iyi özellikleri barındıracak olan Silva, atacağı anahtar paslar ile kanat ve forvet oyuncularınızı bol bol pozisyona sokacaktır. 

2. CESC FÀBREGAS - CHELSEA FC (90)

Geçen sezon Chelsea'nin şampiyonluğun da büyük rol oynayan Fabregas bu sezon aynı istikrarı gösteremese bile müthiş bir pas oyuncusu. Barcelona'da aradığı fırsatı bulamayan yıldız oyuncu, İngiltere Ligi kadrolarının vazgeçilmezi olacaktır. Zayıf ayağını da bir hayli iyi kullanan Fabregas, hem uzun hem de kısa pasları ile rakip defansı top ayağına geldiğin de panik içine sokacaktır.

1. ANDREA PIRLO - NEW YORK CITY FC (93)

Pirlo için çok bir şey söylemeye gerek yok. Pas atma konusun da dünyanın uzun yıllardır en iyisi olan Pirlo ilerlemiş yaşına rağmen birinci sırada. Bir anda şapkadan tavşan çıkarabilecek kadar iyi olan Pirlo, Italya Milli Takımları dışın da kendisine pek yer bulamayacak gibi. Amerika'ya gidişi, FIFA'da Pirlo'lu kadrolar kurmayı seven oyuncuları baya üzmüş oldu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder