19 Şubat 2016

FIFA 16 Uzaktan Gol Nasıl Atılır?




FIFA'da uzaktan gol atmak kadar güzel birşey yoktur , buna herkes katılacaktır eminim. Uzaktan gol atmak bize en keyif veren olaylardan birisdir. Bazen hep atmayız tabii ki , gol de yeriz uzaktan. Bugun ki rehberde FIFA 16'da uzaktan gol nasıl atılır konusuna değineceğiz , her zaman ki gibi kafalardan soru işaretlerini kaldırmayı umuyorum bu konuda.

Bize ne gerekli?


SHOT POWER

LONG SHOOTS

Ve ekstra'dan ''curve'' var , sonra örnek ile anlatacağım.

















Yukarda gördüğünüz üzere , oyuncumuzun uzaktan şut atmak için sahip olması gereken özellikler sadece iki tane'dir. Long shots oyuncunun uzaktan attıgı şutların isabetleri belirler ancak bu tek başına yeterli değildir , shot power yani şut gücü oyuncunun topa ne kadar sert vuracağını belirleyen stat ile birleştiginde ortaya gerçek bir usta çıkar. Bu iki statı yüksek olan oyuncular uzaktan inanılmaz goller atabilir. Bu oyuncular ile açık ta boşsanız topa vurmaktan çekinmeyin.


Robben'i bir örnek alalım şimdi.






Gördüğünüz üzere Robben'in specialities ve traits olarak Distance Shooter ve Long Shot Taker yetenekleri var. Bu iki özelliğin olması her zaman bir artıdır ama illaki olması gerekmiyor.
Ancak bu iki özellik oyuncumuza ekstra güç katacaktır.

Robben'nin statlarına bakalım.



Gördüğünüz üzere Shot Power ve Long Shoots oldukça yüksek yani Robben uzaktan şut atmak için oldukça müsait bir oyuncu. 86 Curve'yi de unutmamak lazım. Curve nedir diye sorarsanız Curve basitçe falso'dur. Finesse yani ayak içi plase şut atarken ( ŞUT TUŞU + R2 ) oyuncunun topa ne kadar iyi falso vereceğini belirler , finesse shot için olmazsa olmaz bir statdır.


Guarin,Pogba,Reus,Ronaldo vs bu tür örnekler çoktur.






Uzaktan Şut atarken dikkat etmeniz gerekenler


1. Sprint yani koşu tuşuna sakın ama sakın basılı tutmayın.

FIFA'da şut çekerken , yapılan en büyük hatalardan birisi , koşarken şut çekmektir. Şut çekeren hız tuşundan eliniz çekin ve topa öyle vurun. Çok daha isabetli gittigini göreceksiniz ve top ayağınıza yaklaşırken topa vurun , ayağınızdan açıkken değil.


2.Oyuncunun hangi ayak olduguna dikkat edin.

Eğer oyuncu sol ayak ise sağ üst'e nişan alın , sağ ayak ise sol üste nişan alın.


ÖRNEK





Aguero ile yaklaşık 35 metreden vuruyoruz , şut bar'ına çok dikkat edin. Bu tür mesafelerde 3 bar sonuna kadar dolmalı !




Şimdi ise Suarez ile , 30 metre yaklaşık mesafe . Oyuncum sol'dan geliyor bu yüzden sağ arka direğe nişan alıyoruz. Bar yine 3'e çok yakın. Bu sefer tam doldurmadım çünki mesafe biraz daha yakın.








Şimdi ise bir usta yani Guarin ile , topa gelişine deniyoruz. Bar'a yine çok dikkat edin 3 bar dolu. Bu tür mesafelerde bu şekilde vurmalısınız.


SERT ŞUT ÖRNEK VE ÖZET.




Yeşil kısımda plase yerine sert tuşlar ve bar %60 - 70' kadar dolmalı eğer plase atılacaksa çok hafif daha artırılmalı bar.







Gördüğünüz üzere genelde uzaktan şut atarken yani +30 metreden topa vururken bar yukardaki gibi olmalı ancak üstte verdigim oyuncu özellikleri ve sprint tuşunu elimizden çekmek , uzaktan şut çekerken çok önemli.




Bar yine 3 dolu.





İsabet aldıgım yer her zaman durdugum yerin tersi ve arka direk, uzaktan şut çekerken her zaman geldiniz yönün tersine şut çekin.





PLASE ŞUT ÖRNEK VE ÖZET




Mesafe 25m , Messi ile geldigim yönün tersine arka direğe doğru plase şut deniyeceğiz şimdi.





Güç barı %75 dolduruyoruz , bu tür mesafelerde en iyisi bu güçle vurmak özellikle plase atarken.




Veee... Gool.




Üç altın kural.


Şut atarken koşu tuşundan elimizi çekecegiz.

Power bar genelde %75 civarında olacak

Hangi taraftan geliyorsak o tarafın tersine ve arka direğe nişan alacağız.



Bol bol antreman ve pratik ile kısa zamanda bu olayın aslında çok kolay oldugunu anlayacaksınız. Antreman bölümünde bol bol pratik yapın.



Başka rehberlde görüşmek üzere.





1 yorum:

  1. Curve sadece şut atarken değil birebirde kaldığımızda en ölümcül silahtır. Bazı kazmalar aynen senin bursa anlattığın gibi kalecinin suratına hıp hızlı topu atıyorlar halbuki r2 tuşuna basılı tutarak çok yavaş bir şekilde karşı karşıya pozisyonların %95'i ( tabi biraz pratik ile) gol olur.

    YanıtlaSil